HyperLink
Croatian English German Italian Kliknite za kratke upute
Vi ste ovdje: Naslovnica > Edukacije Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Sri, 09.12.2015

Zavod za hitnu medicinu spreman reagirati i u slučajevima masovnih nesreća

Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije je u utorak, 10. studenoga 2015. godine, u vojarni u Stubičkoj Slatini organizirao vježbu na temu „Masovne nesreće“

Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije je u utorak, 10. studenoga 2015. godine, u vojarni u Stubičkoj Slatini organizirao vježbu na temu „Masovne nesreće“

 Djelatnici Zavoda su, prema scenariju vježbe, zbrinuli 24 osobe koji su ozlijeđeni u eksploziji tijekom puta na ekskurziju. Vježbom se pokazalo da su naši zaposlenici spremni, da znaju reagirati i u slučaju ovakvih nesreća koje se događaju izuzetno rijetko. U svakom slučaju, to je samo još jedan od niza pokazatelja koji potvrđuju da je kvaliteta zdravstvene zaštite na području Krapinsko-zagorske županije na uistinu zavidnoj razini.

Vježba je trebala pokazati koliko su timovi  hitne medicinske službe spremni reagirati u slučaju masovne nesreće. Sudjelovalo je 53 zaposlenika Zavoda za hitnu medicinu, odnosno svi koji u tom trenutku nisu bili u redovnoj službi, a vježbi je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom čestitao djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, koji su prilikom vježbe pokazali zavidnu razinu znanja i spremnosti da odgovore na najteže izazove. Župan je istaknuo da se zbog ovih marljivih osoba, mi ostali osjećamo se sigurnije i možemo mirno spavati, jer znamo da ćemo, ako nam zatreba, pomoć stići na vrijeme.

Tijekom protekle četiri godine u Zavodu za hitnu medicinu KZŽ obrađeno preko 100 tisuća pacijenata, od čega je bilo preko 35 tisuća intervencija na terenu. Motiviranost, spremnost na brzu reakciju i želja za pomoć drugima, koju timovi hitne medicinske službe svakodnevno pokazuju u Krapinsko-zagorskoj županiji mogla vidjeti i u Slavoniji 2014. godine tijekom poplava, kao i ove godine prilikom migrantske krize kada je tim zagorske hitne prvi dobrovoljno otišao na ispomoć u pružanju zdravstvene zaštite Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 09.12.2015. u 12:55 sati | Prikazano 18181 puta
  • na vrh
  • Najnovije
    Javna nabava
    Natječaji
    Edukacija
    Najčitanije
    Pitajte nas Karta
    Anketa
    Da na javnoj površini zateknete osobu bez svijesti, učinili bi sljedeće:



     
    Naslovnica | Kontakt | Uvjeti korištenja
    Zavod za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije
    Dr. Mirka Crkvenca 1, 49000 Krapina
    tel: 049/373-411 | fax: 049/373-413 | Email: info@hitna-kzz.hr
    OIB: 17813384799 | IBAN: HR7223400091110492278 (PBZ)