HyperLink
Croatian English German Italian Kliknite za kratke upute
Vi ste ovdje: Naslovnica > Edukacije Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Sri, 09.12.2015

Četvrta obljetnica rada Zavoda za hitnu medicinu obilježena edukacijom učenika

Zavod za hitnu medicinu KZŽ je povodom četvrte godišnjice svog djelovanja u  3. studenoga  2015. godine u Osnovnoj školi Marija Bistrica i 5. studenoga 2015. godine u Srednjoj školi Krapina organizirao edukaciju o radu službe za hitnu medicinu.

Zavod za hitnu medicinu KZŽ je povodom četvrte godišnjice svog djelovanja u  3. studenoga  2015. godine u Osnovnoj školi Marija Bistrica i 5. studenoga 2015. godine u Srednjoj školi Krapina organizirao edukaciju o radu službe za hitnu medicinu.

Ovom edukacijom htjelo podučiti  učenike o tome kada je potrebno zvati hitnu medicinsku pomoć na broj 194 te što mogu očekivati i koje podatke će ih tražiti medicinski dispečer.

Drugi bitan segment edukacije bio je stavljanje naglaska na važnost rano započetog postupka oživljavanja. Pri tome su i sami učenici vježbali postupke oživljavanja, što predstavlja bitan segment u zbrinjavanju pacijenta sa srčanim zastojem do dolaska ekipe hitne medicinske pomoći. Učenici su se upoznali i sa opremom te vozilom koje koriste timovi hitne medicinske službe prilikom zbrinjavanja pacijenata. Osnovna namjera edukacije je da se mladima usadi osjećaj nužde pomoći drugima i ukaže na važnosti pravovremenog pružanja pomoći.

Zamjenica župana Jasna Petek je svojim dolaskom podržala educiranje učenika o ovoj izrazito bitnoj temi, ali i cijeli rad Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije. "Prije svega treba čestitati upravi Zavoda za hitnu medicinu te svim zaposlenicima na četvrtom rođendanu, na četiri vrlo uspješne godine. Preko 100.000 pacijenata i preko 35.000 intervencija na terenu zapravo govori da smo sigurnost Zagorki i Zagoraca doveli na jednu višu razinu" rekla je zamjenica župana i pohvalila  inicijativu za educiranje učenika osnovnih i srednjih škola  "informiranje je izrazito bitno jer se svima nama može dogoditi da se nađemo u situaciji kada nečiji život ovisi o jednom našem pozivu ili  brzini reakcije.“

Plan je da se svaki mjesec provede jedna edukacija u nekoj od osnovnih i srednjih škola s područja naše Županije.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 09.12.2015. u 12:02 sati | Prikazano 17419 puta
 • na vrh
 • Najnovije
  Javna nabava
  Natječaji
  Edukacija
  Najčitanije
  Pitajte nas Karta
  Anketa
  Da na javnoj površini zateknete osobu bez svijesti, učinili bi sljedeće:   
  Naslovnica | Kontakt | Uvjeti korištenja
  Zavod za hitnu medicinu Krapinsko - zagorske županije
  Dr. Mirka Crkvenca 1, 49000 Krapina
  tel: 049/373-411 | fax: 049/373-413 | Email: info@hitna-kzz.hr
  OIB: 17813384799 | IBAN: HR7223400091110492278 (PBZ)